1 sonkahagyma finomra aprítva
500 g burgonya felkockázva
egy közepes fej kelkáposzta
4 pár jófajta versli vagy esetleg debreceni
olívaolaj, só, bors
Olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Átforgajuk, majd felöntjük kb. 1 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, fedő latt puhára főzzük.
A káposztaleveleket fűszálvastagságúra kell felvágni. Ehhez az egyes levelek kemény részét kivágjuk (ez jó lehet salátába), majd 2-3 levelet összefogva felgöngyölünk, és éles késsel hajszálvákony csíkokra vágjuk.
A burgonyát pürésítővel összetörjük, hozzáadjuk a káposztát, és a karikákra vágott virslit. Ha kell pótoljuk a vizet és kb. 10 perc alatt összefőzzük.
Tulajdonképpen a kelkáposzta-főzelék új generációs változata, nagyon finom!