Vissza

Főételek

Pulled pork coleslaw salátával

Street kitchen receptje

Hozzávalók 4 főre

A húshoz:
1 ek őrölt kömény
1 ek fokhagymapor
1 ek füstölt pirospaprika
2 ek barna cukor
1.5 ek só
őrölt bors
A pulled porkhoz:
1.5 kg egészben sertéstarja
4 ek mustár
300 g BBQ szósz
500 ml barna sör
A coleslawhoz:
200 - 250 g HEINZ majonéz
3 ek tejföl
1 ek méz
só, bors
1 szál kb. 180 g/db sárgarépa
1 db kb. 150 g/db zöldalma
0.25 fej kb. 250 g fehér káposzta
0.25 fej kb. 250 g lila káposzta
0.25 fej kb. 200 g kelkáposzta
0.25 fej lila hagyma
1 csokor friss snidling
400 g konzerv kukorica

Elkészítés

A pulled pork elkészítéséhez először egy fűszerkeveréket készítünk: egy tálban összekeverjük a köményt, a fokhagymaport, a füstölt paprikát, a barna cukrot, a sót és a borsot. A tarját bekenjük a mustárral, és rászórjuk az előzőleg összekevert fűszereket. Öntöttvas edénybe rakjuk (ha nincs, akkor alufóliába csomagoljuk) és mehet a sütőbe. 150-170 fokon kb. 6 óra alatt megsütjük.

A salátához a majonézt összekeverjük a tejföllel, a mézzel, sózzuk, borsozzuk, majd nagy lyukú reszelőn belereszeljük a répát és az almát. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt káposztákat, az apróra vágott lila hagymát és snidlinget, végül a lecsepegtetett kukoricát is, és alaposan összeforgatjuk.

Ha megsült a húsl, összetépkedjük, és összeforraljuk egy lábasban a BBQ szósszal és a sörrel. Salátával tálaljuk.

Jó tanács

Nekünk a tarja kicsit nehéz volt - nem eszünk általában sertéshúst. Ezért a jövőben inkább pulykával fogjuk megcsinálni.

Ha igény van rá, pár szem olajban megforgatott héjas krumplit is betehetünk a hús mellé az utolsó órára.