Vissza

Főételek

Pulykacomb chilis-narancsos mártással

Mautner Zsófi nyomán Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

2 kicsontozott pulyka felsőcomb
1 narancs leve és reszelt héja
2 ek csípőspaprika-krém
1 ek olívaolaj
2 ek nádcukor
só, bors
200 gr csipkebogyó lekvár
1 ek őrölt szegfűbors

Elkészítés

A pulykacombokat szükség és ízlés szerint megtisztítjuk - eltávolítjuk a kevésbé húsos részeket és a bőrt is (ha nem szeretjük). Kezelhető darabokra vágjuk, majd ezeket sózzuk és borsozzuk.

A narancsot alaposan megsikáljuk (ha nem bio), héját egy tálba lereszeljük, levét kinyomjuk és hozzáadjuk a reszelt héjhoz. Belekeverjük a csípőspaprika-krémet, a cukrot és az olajat. Jól összekeverjük.

Egy magasabb peremű tepsit kibélelünk alufóliával. A pulykadarabokat minden oldalukon megkenjük a narancsos páccal és a tepsibe fektetjük (ha bőrősek a combdarabok, akkor bőrrel felfelé). Először 240 fokon sütjük kb 20 percig, majd levesszük a hőmérsékletet 100 fokra és legalább 3-4 órán keresztül sütjük fedetlenül.

A csipkebogyó lekvárt összekeverjük a szegfűborssal. Amikor omlósra sült a pulyka tetszés szerinti körettel és a csipkebogyóval tálaljuk.

Jó tanács

Édesburgonyával és friss salátával tálalva kitűnő!