Vissza

Főételek

Rác fűszeres csirkemell

Lakatos Pista receptje

Hozzávalók 4 főre

két csirkemell
3-4 paradicsom
3-4 tv paprika
kockázott bacon
250 gr jó minőségű reszelt sajt
kb. 1 kg burgonya
olívaolaj
só, bors
kakukkfű, bazsalikom, rozmaring

Elkészítés

A csirkemellet lebőrözzük, kisebb darabokra vágjuk. A fűszereket egy dl olajban összekeverjük, beleforgatjuk a csirkét, és hűtőbe tesszük. (Legjobb előző este bepácolni.)

A megtisztított burgonyát felkockázzuk, kiolajozott tepsibe terítjük. rátesszük a csirkedarabokat, ráöntjük a fűszeres olajat és alufóliával letakarva 200 fokos sütőbe tesszük kb. 45 percre. Ezután rátesszük a felkockázott bacont, a felszeletelt paprikát és paradicsomot. (A paradicsom héját a szeletelés előtt leszedjük.) Fólia nélkül tesszük vissza a sütőba újabb kb. 30 percre. Végül - ha a hús és a burgonya már szépen megsült - rászórjuk a reszelt sajtot és újabb öt percig sütjük.

Jó tanács

Csirkecombból is nagyon finom - akkor a sütési idők kicsit hosszabbak.

Kovászos uborka nagyon jól illik hozzá.