Vissza

Főételek

Rakott karfiol

Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

2 egész filézett csirkemell
2 dl tejfel
két közepes karfiol
egy nagyobb hagyma
1-1 paprika és paradicsom
só, bors, pirospaprika, babérlevél
200 gr jóminőségű reszelt sajt (cheddar, ementáli, vagy ezek keveréke)

Elkészítés

A csirkét 2x2 cm-es kockákra vágjuk.

A karfiolt egészben, gőz fölött "al dente" keménységre pároljuk.

Az apróra vágott hagymát forró olajban üvegesre pároljuk. Rádobjuk a csirkekockákat, megszórjuk pirospaprikával, kicsit zsirjára sütjük. Mellédobjuk a lehéjazott paradicsomot és a felvágott paprikát, a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk. Ha kell, kevés vizet adunk hozzá. Ha megpuhult, hozzákeverjük a tejfelt, és sóval, borssal ízesitjük.

A megfőtt karfiolt éles késsel szeletekre vágjuk.

Egy kivajazott tűzálló tál aljára teszük egy réteg karfiolt. Erre jön egy réteg a paprikás csirkéből, majd ismét karfiol, ismét csirke, és a tetejére karfiol. Megöntözzük a csirke maradék mártásával, és megszórjuk a reszelt sajttal.

Kb. 40 percre forró sütőbe tesszük.

Jó tanács

Más zöldséggel is finom: zöldbab, zukkini, ne adj' Isten burgonya.

Főtt tésztát adhatunk hozzá köretnek.

Azt is lehet, hogy a parikás csirkét főtt canelloniba töltjük, és azt rakjuk le a karfiollal és a reszelt sajttal.