fél kg szeletelt sertés- vagy borjúkaraj illetve comb
3 egész tojás
zsemlemorzsa
finomliszt
só
A szeletekre vágott húst minél vékonyabbra kiverjük, hogy jó nagy szeleteket kapjunk.
Három edényben előkészítjük a "panírt": liszt, tojás, morzsa. A tojásokat villával kicsit felverjük, és sózzuk.
A fenti sorrendben belehempergetjük a szeleteket a panír elemeibe. A tojást jól csepegtessük le, viszont a morzsába kifejezetten erősen nyomjuk bele a húst a tenyerünkkel mindkét oldalon.
Egy serpenyőben olajat hevítünk - annyit, amennyiben a hússzeletek "úszni" tudnak. Beleteszünk méret szerint 1-2 hússzeletet, és előbb közepes lángon sütjük (néhány perc oldalanként) majd a végén erős lángon kialakítjuk az aranybarna színt. Jól lecsöpögtetve papírtörlőre szedjük, hogy az olaj ne maradjon benne.
Az igazi bécsi szelet borjúhúsból készül, de van sertés, csirke, pulyka is. Én szerintem a legjobb a sertéskarajból készült rántott hús, de ez ízlés dolga. Mindenki kísérletezze ki magának, vagy menjen el a Fiegelmüllerhez Bécsben és egy végig a variációkat!