2 nagyobb padlizsán
2 csomag újhagyma vagy friss sonka-hagyma
500 gr paradicsom
4 nagyobb tv paprika
piros arany
só, bors
olaj
A paradicsomot leforrázzuk, héját leszedjük, négy részre vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A paprikát 1x1 cm-es darabokra vágjuk.
A padlizsánt meghámozzuk, 1x1x1 cm méretű kockákra vágjuk, besózzuk.
Olívaolajat melegítünk, beletesszük a hagymát és üvegesre pároljuk. Ekkor jön a paradicsom, amit addig főzünk ksi lángon, amíg teljesen szétfő. Ekkor izlés szerinti mennyiségben teszünk bele csemege piros aranyat.
A paradicsomos masszába beletesszük a kinyomott padlizsánt és a paprikát, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet lassú tüzön főzzük, végül zsírjára pirítjuk.
Az eredeti francia recept szerint cukkini is van benne - én nem teszek bele, mert túl leves lesz tőle a ratatouille, és nem ad hozzá sok ízt.
Akkor jó, ha nem folyós, és markáns ízű!