Vissza

Sütemények, édességek

Rebarbarás-túrós kuchni

Bühler mama emlékére Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

A tésztához:
220 gr liszt
110 gr vaj
1 tojás
100 gr cukor
késhegynyi sütőpor

A túrós krémhez:
400 gr tehéntúró áttörve
100 gr cukor
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
fél adag vaníliás pudingpor
100 gr tejföl

500 gr rebarbara

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Egy kerek kapcsos tortaformát kivajazunk, a tésztát belesimítjuk úgy, hogy a forma oldalára is jusson tészta, hogy legyen a sütinek pereme.

A rebarbarát 2 cm-es darabokra vágjuk, kevés cukorral édesített lobogva forró vízbe dobjuk, majd hideg vízzel blansírozzuk.

Az áttört túróhoz adjuk a tojások sárgáját, a cukrot és a többi felsorolt hozzávaló, majd végül a felvert tojásfehérjét.

A tésztára helyezzük a leszűrt rebarbarát, majd óvatosan rákenjük a krémet. Kb. 45 percig sütjük 180 fokon. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük.

Jó tanács

A túrós krémbe tehetünk mazsolát is. A legfinomabb minimum egy napos hűlés után.