Vissza

Főételek

Ropogós rántott csirke

Mautner Zsófi receptje

Hozzávalók 4 főre

500 gr csirkemell
250 gr liszt
1 ek sütőpor
1 teáskanál örölt pirospaprika
1 ek fűszerkeverék ízlés szerint - pl. arab hétfűszer, cajun fűszerkeverék, currypor
3 dl kaukázusi kefír
kb. 4 dl napraforgóolaj

Elkészítés

A csirkemellet mossuk, papírtörlővel leitatjuk, vékony szeletekre vágjuk, szükség esetén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, pirospaprikával, fűszerekkel, sóval.

Két tállal dolgozunk: egyikben a fűszeres liszt, másikban a kefír lesz. A szeleteket először a lisztbe, majd a kefírbe és végül ismét a lisztbe forgatjuk.

Felforrósítjuk az olajat, és a szeleteket mindkét oldalukon kb. 4 percig ropogósra sütjük.

Papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

Jó tanács

A szeleteket bevonó massza ragacsos és sűrű - nem kell megijedni, nagyon finom lesz! Fontos, hogy a szeletek vékonyak legyenek.

Használhatjuk a Kentucky fűszerkeveréket is:

2/3 evőkanál só
1/2 evőkanál kakukkfű
1/2 evőkanál bazsalikom
1/3 evőkanál oregánó
1 evőkanál zellersó
1 evőkanál fekete bors
1 evőkanál szárított mustár
4 evőkanál paprika
2 evőkanál fokhagymasó
1 evőkanál őrölt gyömbér
3 evőkanál fehér bors