A tésztához:
6 tojássárga
240 gr cukor
150 gr vaj
3 ek kakaó
15 dkg dió szemcsésre darálva
tojások kemény habja
baracklekvár
A csokimázhoz:
18 db kockacukor
3 ek kakaó
4 ek víz
50-60 gr vaj
A tojássárgát fehéredésig felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a kakakót és nagyon habosra kikeverjük.
Beletesszük a szemcsésre darált diót, és a tojások kemény habját.
A masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és közepes tűznél kb. egy órán át sütjük. Még forró állapotban gazdagon megkenjük sárgabaracklekvárral.
A csokimázhoz a cukrot és a kakaót felfőzzük a vízzel, majd beletesszük a vajat. A tésztát hidegen kenjük meg az olvasztott csokival.
Minden karakteres lekvárral jó - lényeg, hogy forrón kenjük meg a tésztát, hogy beszívja a lekvárt.