Vissza

Főételek

Sáfrányos-narancsos sárgarépa főzelék sült kelbimbóval

Mautner Zsófi receptje

Hozzávalók 4 főre

1 kg új sárgarépa felkarikázva
5 dl alaplé
csipet sáfrány forró vízben kioldva
1 narancs leve
1 ek nádcukor
só, bors
50 g hideg vaj
1 citrom leve
500 g kelbimbó
olívaolaj

Elkészítés

A sárgarépát feltesszük főni az alaplében, hozzáadjuk a sáfrányt, a narancs levét, sózzuk, borsozzuk. Ha a répa megfőtt, egyharmadát pürésítjük, és hozzáadjuk a vajat, majd visszatesszük a többi répához. Citromlével ízesítjük.

A kelbimbókat félbevágjuk, olajjal, sóval, borssal összeforgatjukSütőlapra helyezzük a vágott féllel lefelé, és 200 fokon kb. 15 percig sütjük, amíg a tetejük aranybarna lesz.

Jó tanács

Sáfrány helyett használhatunk kurkumát.