Vissza

Egyéb fínomságok

Sajtos rúd

Mautner Zsófi receptje

Hozzávalók kb. 20 darabhoz

60 gr puha vaj
100 gr liszt
1 nagy csipet só
80 gr reszelt sajt (pl. kemény, markáns ízű juhsajt, vagy cheddar)
2 evőkanál tejszín
Tetejére: pirospaprika, vagy köménymag

Elkészítés

Aprítógépbe tesszük a vajat, a lisztet, a sót és a reszelt sajtot. Összekeverjük, úgy, hogy nagyjából összeálljon. Kiöntjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a tejszínt, majd azzal együtt összegyúrjuk. Pihentetni nem szükséges. Kinyújtjuk egy kb. 20x30cm –es téglalapra, majd vékony éles kés segítségével 0,5cm széles, 10cm hosszú, vékony rudakat szeletelünk, ezeket óvatosan áttesszük egy szilikonos sütőlappal borított tepsire. A tetejét megszórhatjuk pirospaprikával, fekete hagymamaggal, mákkal, vagy köménymaggal. 170 C fokos, előmelegített sütőben kb. 18 percig sütjük, amíg szép aranyszínű lesz.

Jó tanács

Nagyon hamar elfogy - csináljunk egyszerre 3-4 adagot!