1000 gr újburgonya
2 nagyobb csirkemell filézve
1 csokor petrezselyem
10-15 zsályalevél, ha nincs akkor szárított zsálya
1000 gr tisztított zöldborsó
2 dl tejszín
150-200 gr vékony szelet füstölt sonka
1 dl száraz fehérbor
vaj, só, cukor, olaj
A burgonyát megmossuk, héjában sós vízben megfőzzük. Meghámozzuk, hűlni hagyjuk. A csirkemell-szeleteket két lapra vágjuk, óvatosan kiklopfoljuk. A petrezselymet és a zsályát megmossuk.
A borsót megmossuk. Egy lábasban kis olajat melegítünk, beleteszünk egy evőkanál porcukrot, picit megforgatjuk, majd beleöntjük a borsót, ha szükséges kevés vizet és lefedve puhára pároljuk. Ha kész beleöntjük a tejszínt és megszórjuk petrezselyemmel.
A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, mindegyik tetejére teszünk egy zsályalevelet és egy szelet sonkát. Fogpiszkálóval összetűzzük. Vaj és olaj keverékét forrósítjuk egy serpenyőben, a hússzeleteket mindkét oldalon 4-5 percig mérsékelt tüzön sütjük. Ha mind megsült, tálra rendezzük, melegen tartjuk.
A serpenyőben lévő maradék olajhoz hozzáadjuk a bort, forrón néhány percig keverjük. A mártásba belekarikázzuk a krumplit,megpirítjuk, szükség esetén sózzuk. A hússal és a borsóval együtt tálaljuk
Tavasszal a legjobb friss borsóval és újburgonyával.