Vissza

Egyéb fínomságok

Sós finomság

Lugosi Szilvi receptje

Hozzávalók

250 g főtt krumpli
250 g reszelt parmezán
250 g liszt
250 g vaj
1,5 teáskanál só

A szóráshoz:
hámozott mandula
negyed diódarabok
szezámmag
ánizsmag

Elkészítés

Összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha a krumpli kicsit vizes, akkor adjunk hozzá lisztet.

1,5 cm x 1,5 cm kockákat kell elvileg előállítani, tehát 1,5 vagy 2 cm vastagra kell kinyújtani a tésztát. A képen látható kis csillagokat egy régi formával Annus csinálta - igy még szebb lett.

Rászórjuk a magokat, és 180 fokon 15 percig sütjük.

Jó tanács

Figyelni, gyakran nézegetni kell a sütőt, mert könnyen megég és akkor túl száraz lesz.