1 kg spárga
1 dl yoghurt
2 dl alaplé vagy húsleves
50 gr vaj
1 citrom reszelt héja
kapor
petrezselyem
A spárgák kemény alsó részét levágjuk, a maradékot megmossuk, szükség esetén megtisztítjuk és feldaraboljuk kb. 3-4 cm-es darabokra.
A vajat egy lapos lábasban felolvasztjuk és beledobjuk először a spárga felét - azokat a darabokat, amelyeken nincs spárgafej. Vajon pirítjuk, majd pár perc után felöntjük a húslevessel. Még néhány percig főzzük, amíg “al dente” lesz. Kiszedjük a spárgákat egy edénybe, lehűtjük. A második adag spárgát is “ropogósra puhítjuk” a megmaradt lében - ha kell, tegyünk még alá vajat.
Egy Nutribulletbe tegyük be a kihűlt spárgadarabokat, és a yoghurttal, a zöldfűszerekkel és a reszelt citromhéjjal daráljuk pépesre. Ezzel a spárgakrémmel sűrítsük be a második adag spárgát.
Én zöldspárgából csináltam, de lehet fele-fele arányban zöldet és fehéret használni.