700 gr csirkemellfilé felkockázva
2 ek étkezési keményítő
2 ek rizsbor vagy száraz sherry
2 ek csiliolaj
1 tk szecsuáni bors
5 cm friss gyömbér finomra aprítva
1 ek barna cukor
3 ek szójaszósz
1 ek balzsamecet
500 gr zöldspárga 5 cm-es darabokra vágva
egy marék vizitorma
A felkockázott csirkét megszórjuk a keményítővel és a rizsborral. Összekeverjük, lefedjük, fél órára hűtőbe tesszük.
Felforrósítjuk a wokot, hozzáadjuk a csiliolajat. Beletesszük a csirkét és a borsot. Amikor a csirke megsült, hozzáadjuk a gyömbért és a spárgát és kb. 5 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a nádcukrot, szójaszószt és az ecetet. Megint néány percig főzzük, amig szirupos bevonat alakul ki. Tálaláskor a tetejére szórjuk a vizitormát.
Jázminrizzsel tálaljuk.
A vizitorma tele van vitaminokkal és nyomelemekkel. Szerelmi bájitalként is használatos volt valamikor.