600 gr újburgonya
1 csomag felkarikázott zöld spárga (fejek külön, félretéve)
2 dl tejföl
egy kk ecet
egy csomag petrezselyem
egy csomag újhagyma
egy csomag kapor
só
bors
olaj
Az újkrumplit lehéjjazzuk, kevés sós vízben (épp amennyi ellepi) megfőzzük. Mikor már majdnem puha, beletesszük a felkarikázott spárgát, és max. 3-4 percig együtt főzzük őket.
Néhány szem krumplit kiszedünk, megvárjuk, amíg kihűl, majd Nutribulletbe tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt, az ecetet, a petrezslymet és kaprot valamint a fűszereket. Összeturmixoljuk, majd a főzelékhez öntjük. Ha nem lett elég sűrű, még néhány krummplit kevés főzelékkel összetörünk.
Az újhagymát megtisztítjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd rádobjuk a spárgafejeket, és épp csak egyet rottyantunk rajta. A főzeléket a fejekkel díszítve tálaljuk.
Magában, tojással vagy hússal kitűnő ebéd-vacsora. Használhatunk zsenge fehér spárgát is, de azt meg kell tisztítani.