Vissza

Főételek

Spenótos-kókusztejes curry csirkével

Mautner Zsófi receptje

Hozzávalók 4 főre

500 gr csirkemellfilé felkockázva
450 gr zöldborsó
1 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
1 nagyobb cukkini
450 gr spenótpüré (fagyasztott is lehet)
5 dl kókusztej
1 friss chilipaprika
2 cm friss gyömbér
1 cooker újhagyma
zöldcitrom, nádcukor

Elkészítés

Az olajon üvegesre pirítjuk a felkarikázott újhagymát, fokhagymát, gyömbért és chilit. Hozzáöntjük a kókusztejet, majd a spenótot. 10 percig főzzük, majd az egészet botmixerrel símára pürésítjük. Ha túl sűrű, adunk hozzá kevés vizet.
Beletesszük a csirkét, pár perc után a zöldborsót, és a végén csak egy percre a cukkinit. Amikor elkészült, kevés zöldcitromlével meglocsoljuk, korianderrel megszórjuk, és tálaljuk.

Jó tanács

A fokhagyma szükség esetén elhagyható.