Vissza

Főételek

Spenótos kókusztejes curry csirkével és tavaszi zöldségekkel

Mautner Zsófi receptje

Hozzávalók 4 főre

3 evőkanál olaj
1 csokor újhagyma, vékonyra karikázva
2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
2 cm friss gyömbér, finomra aprítva
1 friss chilipaprika (vagy csípős paprikakrém)
5 dl kókusztej
450 gr (fagyasztott) spenótpüré
1 nagy cukkini
700 gr csirkemellfilé, felkockázva
500 gr fagyasztott zöldborsó
Ízesítéshez: néhány csepp zöldcitrom, 1kk nádcukor
Tálaláshoz: friss koriander

Elkészítés

Az olajon üvegesre dinszteljük a felkarikázott újhagymát, a fokhagymát, gyömbért, chilit. Beletesszük a csirkét, ropogósra pirítjuk, majd kiszedjük. Hozzáöntjük a kókusztejet, összeforraljuk, majd hozzáadjuk a spenótpürét. Néhány percig főzzük, majd botmixerrel az egészet simára pürésítjük. Ha túl sűrűnek érezzük, kevés vízzel mártás állagúra hígítjuk. Beletesszük a zöldborsót fedő alatt néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a cukkinit, és ismét pár percig főzzük.A cukkini maradjon ropogós!! Amikor elkészült, visszatesszük a csirkét, kevés zöldcitromlével, egy csipet barnacukorral ízesítjük, friss korianderrel megszórjuk.

Jó tanács

Párolt jázminrizzsel, bulgurral, hajdinával tálalhatjuk.