Vissza

Előételek

Spenótos quiche

Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

A tésztához:
200 gr liszt
100 gr vaj
fél kiskanál só
1 tojássárgája
szárazbab a sütéshez
A tetejére:
1 tojásfehérje
1 dl habtejszín
50 gr reszelt parmezán sajt
200 gr feta sajt
600 gr leveles spenót
3 tojás
1 dl tejföl
2 ek mandulapehely
só, bors, szerecsendió
fokhagymás só

Elkészítés

A tészta hozzávalóit kevés vízzel síma tésztává gyúrjuk. Cipót formálunk belőle és a hűtőbe tesszük legalább egy órára.
Kivajazzuk a kis sütőformákat.
A tésztát kinyújtjuk, és egy pohár vagy bögre segítségével kis karikákat vágunk belőle a sütőforma méretének megfelelően. A tésztakrikákat a formákba helyezzük, megszurkáljuk, és nehezékként sütőpapíron szárazbabot szórunk rá. Előmelegített sütőben (160 fok) kb. 10 percig elősütjük.

A spenótot megtisztítjuk, megszórjuk fokhagymás sóval. Összekeverjük a tejszínt, tejfölt, tojásokat, fűszereket, fetát és a parmezánt.

A félig sült tésztácskákat megkenjük a tojásfehérjével, rátesszük a spenótot, majs a tejszínes keveréket. Megszórjuk mandulapehellyel, és kb. 15-20 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.

Jó tanács

Kerek tortaformában is készíthetjük - akkor a sütés idők hosszabbak. Tortaként szeleteljük.