A tésztához:
4 tojás
250 g cukor
250 g liszt
1 tk sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A morzsához:
250 g felolvasztott vaj
250 g cukor
400 g liszt
1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
1 csomag vaníliapuding
tej
2 dl tejszín
A tészta összetevőit összegyúrjuk, és egy kivajazott-kilisztezett tepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 6-8 percig elősütjük.
Közben elkészítjük a vaníliapudingot és a morzsákat (ehhez a hozzávalókat összekeverjük és “morzsásítjuk”. A félig kész tésztára kenjük a pudingot és rászórjuk a morzsákat. További kb. 15 percig sütjük.
A sütőből kivett forró süteményt meglocsoljuk tejszínnel.
A morzsás sütemény tésztájára - a morzsa alá - tehetünk almát, szilvát, körtét vagy bármi más finomságot.