Vissza

Főételek

Sült csirke édes savanyú pácban

Mautner Zsófi nyomán Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

4 csirkecomb
olivaolaj
só, bors
A páchoz:
olivaolaj
1 csomag (4 db) lila sonkahagyma szeletelve
1 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
4 evőkanál cukor
1 dl almaecet
5 dl leszűrt húsleves
2 szárzeller (vagy zeller) vékony szeletekben
2 közepes sárgarépa vékonyra szeletelve
3-4 szál kakukkfű
3 babérlevél
só, bors

Elkészítés

A csirkecombokat félbevágjuk (alsó és felső comb lesz belőle), lebőrözzük, tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. Alsó-felső lángon 1 órát sütjük.

A páchoz először egy kisebb lábasban olívaolajon a hagymát és a fokhagymát üvegesre de nem teljesen puhára pároljuk. Hozzáöntjük az ecetet.

Egy másik, nagyobb lábasban a cukrot karamellizáljuk, majd ha közepesen barna, hozzáöntjük a húslevest és az ecetes hagymát. Beletesszük a répát, zellert, kakukkfüvet és babérlevelet, majd sózzuk, borsozzuk. 6-7 percig közepes lángon főzzük (ne puhuljon meg a répa), majd 1-2 perc alatt erős lángon beforraljuk, hogy kicsit szirupos legyen.

A kész csirkecmbot és a pácot is hagyjuk kihűlni, majd ráöntjük a pácot a csikére.

Jó tanács

Jó ha egy nappal fogyasztás előtt elkészítjük. Hidegen is finom!