700 g kacsabőr
400 g máj
piros paprika
2 fokhagyma gerezd
pirospaprika
Először a kacsabőrt felvágjuk 2x2 cm-es darabokra, és kisütjük belőle a zsírt - ezzel el is készült a remek töpörtyű. A töpörtyűt kiszűrjük, a zsírt szobahőmérsékletre hűtjük.
A májat kivesszük hűtőből, megmossuk és megvárjuk, hogy a szobahőmérsékletet felvegye. Közben a fokhagyma gerezdekkel megszúrkáljuk.
Egy magas falú serpenyőbe tesszük a zsírt és a májat - fontos, hogy azonos hőmérsékletűek legyenek! Annyi legyen a zsír, hogy a máj fele lógjon ki belőle.
Erős / közepes lángon sütjük, egyik oldalán 10 percig, majd óvatosan megfordítjuk, és még 5 percig. Nem kell lefedni.
Ha letelt az idő, kivesszük a májat és egy tányérba tesszük. Amíg kihül, kidobja magából a zsírt és a vért.
A serpenyőban lévő zsírba kevés pirospaprikát keverünk.
Másnap jénai tálba tesszük a májat és ráöntjük a zsírt - ha kell picit felmelegítve, hogy folyékony legyen. Lefedjük, és sokáig élvezzük.
Márti kacsa-/libamája a legjobb, amit valaha ettem! Ő mindig kacsamájat csinál- szerinte az finomabb. Egyetértünk!!