4 kacsacomb
2 közepes sárgarépa felkockázva
2 rúd szárzeller szeletelve
1 hagyma apróra vágva
1 nagy darab friss gyömbér vékonyra szeletelve
1 thai citromfű vékonyra szeletelve
szeletelve
só
szójaszósz
kínai ötfűszerkeverék
A sütőt előmelegítjük 160C-ra.
Alufóliával bélelt tepsire tesszük a zöldségeket, meglocsoljuk kevés semleges ízű olajjal.
A kacsacombokat mindkét oldalon megsózunk, és bőven megszórjuk kínai ötfűszerkeverékkel.
Megsütjük (ha comb, 2 óra, ha kacsamell, 1,5 óra alatt). Rá sem kell nézni, szépen elsüldögél a saját zsírjában.
A kisült zsírt leöntjük róla. Amikor kezelhető hőmérsékletűre hűlt, a csontról lefejtjük a húst (vagy vékonyan felszeleteljük a kacsamellet), a ropogós bőrt ízléstől függően eltávolíthatjuk, vagy az ételben hagyjuk. A hűst összekeverjük a zöldségekkel, kevés frissen reszelt gyömbérrel, pár tk szójaszósszal (én pár csepp szezámolajat is tettem rá).
Natúr jázminrizsen tálaljuk, újhagymával és korianderzölddel megszórva.
Kacsamellel is finom.