4 személyre 4 édeskömény
150 gr kelkáposzta
250 gr érett cheddar sajt reszelve
150 gr ricotta
150 gr yoghurt
fél citrom leve
Az édeskömény külső leveleit - ha már nem teljesen frissek - levágjuk. Levágjuk a torzsa végét is, majd a megtisztított zöldséget felszeleteljük, kb. félcentis szeletekre.
A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a leveleket felszeleteljük, és az édesköménnyel együtt megmossuk, majd leszűrjük. Megsózzuk, legalább 5 percig állni hagyjuk, hogy a zöldségek kiadják magukból a vizet.
Összekeverjük a yoghurtot, a sajt háromnegyed részét, a ricottát és a citromlevet.
Olivaolajjal kikent tűzálló tálba tesszük a zöldségkeveréket, és bevonjuk a sajtos öntettel. Szükség szerint sózzuk, végül megszórjuk a maradék sajttal.
180 fokos sütőben alufóliával letakarva kb. egy órát sütjük, amíg az édeskömény megpuhul. Végül fólia nélkül süssük aranybarnára.
Gruyére sajttal az igazi. A cheddar mellé tehetünk pár szem diót is.