muskotályos, zamatos szőlő (otelló, pölöskei, stb,) személyenként egy nagyobb fürt
2 ek nádcukor
2 ek dióolaj
1 ek olvasztott vaj
2-3 ek víz
2 ek narancslé
1 narancs héja
A szőlőt megmossuk, megszáriítjuk, majd egészben, fürttel együtt egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk a vízzel, narancslével, és a tetejére tesszük a feldarabolt narancshéjat. Tehetünk rá fahéjat, őrölt szegfüszeget is. Meglocsoljuk olvasztott vajjal és dióolajjal. 240 fokra előmelegitett sütőben kb. 10 percig sütjük. Forrón és hidegen is kitűnő.
Érett sajtok, szaftos húsok mellé, fagylaltra, zabkására, tejbegrízre, mindenféle pudingra (pl. tápiókapuding!), tejberizsre kitűnő.