Vissza

Egyéb fínomságok

Sült szőlő

Mautner Zsófi receptje

Hozzávalók 4 főre

muskotályos, zamatos szőlő (otelló, pölöskei, stb,) személyenként egy nagyobb fürt
2 ek nádcukor
2 ek dióolaj
1 ek olvasztott vaj
2-3 ek víz
2 ek narancslé
1 narancs héja

Elkészítés

A szőlőt megmossuk, megszáriítjuk, majd egészben, fürttel együtt egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Megszórjuk a cukorral, meglocsoljuk a vízzel, narancslével, és a tetejére tesszük a feldarabolt narancshéjat. Tehetünk rá fahéjat, őrölt szegfüszeget is. Meglocsoljuk olvasztott vajjal és dióolajjal. 240 fokra előmelegitett sütőben kb. 10 percig sütjük. Forrón és hidegen is kitűnő.

Jó tanács

Érett sajtok, szaftos húsok mellé, fagylaltra, zabkására, tejbegrízre, mindenféle pudingra (pl. tápiókapuding!), tejberizsre kitűnő.