Vissza

Főételek

Sült zeller szűzpecsenyével, yoghurtos szósszal

Mautner Zsófi receptjének felhasználásával Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

két nagyobb zellergumó
fél dk olívaolaj
egy csokor petrezselyem
fél citrom leve és reszelt héja
5 dl görög yoghurt (fogyókúra esetén kisebb zsírtartalmú yoghurt)
ízlés szerint chilipaprika
só, bors
kevés durvára vágott dió

sült sertés szűzpecsenye (ld. külön recept)

Elkészítés

A zellert meghámozzuk, és kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Összeforgatjuk olívaolajjal, sóval, forssal, és előmelegített sütőben (légkeverés), olajjal kikent tepsiben kb. 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a kockák kicsit megpirulnak.

A yoghurtot elkeverjük a citromlével, reszelt citromhéjjal, kevés sóval, chilipaprikával. Megszórjuk a dióval, petrezselyemmel. A zellerrel és hússzeletekkel tálaljuk.

Jó tanács

Más zöldséget is lehet hasonló módon sütni: pl. fehérrépa, sárgarépa, karalábé, zöldbab, karfiol, stb.