Vissza

Főételek

Sültkolbász szőlővel és hagymával

Mautner Zsófi receptje

Hozzávalók 4 főre

4 szál sütőkolbász
4 lila hagyma vékoní cikkekre vágva
só, bors
1 ek olívaolaj
2 fürt szőlő szemei
1 ek méz
1 ek balzsamecet

Elkészítés

Magasabb falú tepsibe helyezzük a kolbászokat, megszurkáljuk, és köréjük szórjuk a hagymát. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

Grillfokozatra kapcsoljuk a sütőt. A kolbász mellé szórjuk a szőlőszemeket, meglocsoljuk a mézzel és balzsamecettel, majd kb. 6 percig sütjük.

Jó tanács

Paprika nélküli kolbászt használjunk - akkor lesz tökéletes az ízharmónia!