1 csomag szárzeller
1 csokor (4-5 szál) újhagyma
3 evőkanál olaj
só, bors
5 dkg kesudió
2 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
1 karika friss gyömbér, finomra aprítva
fél csilipaprika, finomra aprítva
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál osztrigaszósz
1 teáskanál méz
A szárzellert levágjuk a törzséről, megmossuk, majd konyhai papírtörlővel alaposan leitatjuk. Fredén, kb. 3 cm-es darabokra szeleteljük. Ha zsengét kapunk, nem szükséges hámozni, ha kicsit vaskosabbak, akkor a külső, kemény, fás, szálat érdemes eltávolítani róla. Az újhagymával ugyanezt tesszük, a gyökérrészét levágjuk, öblítjük, szárítjuk, szeleteljük. Egy nagyméretű serpenyőt, vagy wokot szárazon, azaz zsiradék nélkül forróra hevítünk. Ekkor adjuk hozzá az olajat. A serpenyőbe dobjuk a szárzeller- és újhagyma darabokat. Dobva-rázva, kb. 5 percig pirítjuk, amíg itt-ott kissé megpirul, és elveszíti nyersességét, kicsit megpuhul, de azért még ropogós. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kesudiót, majd a finomra aprított fokhagymát, gyömbért és csilipaprikát, ezzel is néhány másodpercig pirítjuk. Közben egy kis tálkában kikeverjük a szójaszószt, szezámolajat, osztrigaszószt és mézet. A zöldségekre öntjük, és erős lángon átforgatjuk, amíg a szósz kissé sziruposan bevonja a hozzávalókat. Natúr rizzsel tálaljuk, de összepiríthatjuk rizstésztával is.
A kesudió hozzáadása előtt tehetünk a serpenyőbe/wokba felkockázott csirkét, esetleg garnélát, ha kiadósabb fogást szeretnénk.