Makrélapástétom:
150-200 f füstölt makréla
200 g natúr krémsajt (Philadelphia)
só, bors
3 evőkanál ecetes torma
1/2 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
olívaolaj
Cigánytúrókrém:
250 g juhtúró
250 g tehéntúró
2 kemény tojás, apróra kockázva
1 dl tejföl, vagy görög joghurt
1 zöldpaprika, apró kockákra vágva
1 csomag újhagyma, apróra kockázva
1 paradicsom, apróra kockázva
só, bors
kapor, snidling
Makrélapástétom:
Az összes hozzávalót Nutribulletben összekeverjük. Tehetjük aprítógépbe is, és akkor maradhat kissé darabos. A torma és a citrom pontos mennyisége a torma fajtájától/márkájától is függ, a torma ecetessége adja a savakat, így annak függvényében kell balanszírozni a mennyiségét és a citromlevet.
Cigánytúrókrém:
Összekeverjük az összes alapanyagot, és legalább fél órára behűtjük. Kenyérre kenve, vagy kenceként kínáljuk.
Friss, kovászos kenyérrel, vagy rozsszeletekkel kínáljuk.