4 filézett csirkecomb
1 ek szezámmag
1-2 szál újhagyma
A páchoz:
1 dl szójaszósz
1 ek olaj
1 tk gyömbérpor
1 tk indiai ötfűszer keverék
1 citrom héja vékony szeletekben
1 csipet chilipehely
1 tk mogyoróvaj
A combokat alsó és felső részekre szedjük. Egy nagyobb tálban összekeverjük a pác hozzávalóit, és jó alaposan átforgatjuk benne a combokat. Lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a combdarabok mindkét oldalát barnára kérgesítjük. Nem kell készre sütni! A kérges darabokat áttesszük egy tepsibe, leöntjük a szósszal, majd 200 fokos alsó-felső lángos sütőbe tesszük kb. 15 percre. Néhány perccel a sütés befejezése előtt rászórjuk a szezámmagot és a vékony szeletekre vágott újhagymát.
Semleges zöldséggel, krumplival tálaljuk.
Én nyers zöldbabot tettem a hús mellé a tepsibe, ami 15 perc alatt szintén szépen megsül, és kíváló köret.