400 g konzerv hámozott paradicsom
250 g sárga, zöld, piros kaliforniai paprika vékonyan felcsíkozva
100 g fekete olíva leszűrve
1,5 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál vegyes zöldfűszer (kakukkfű, oregano, rozmaring)
2 x 180 g tonhal saját levében eltéve, leszűrve
200 g natúr krémsajt
12 lasagne tésztalap
125 g-os mozzarella darabokra tépve
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, légkeveréses üzemmódban. Tegyük a lehámozott paradicsomot, a paprikacsíkokat, az olajbogyót, a fahéjat és a zöldfűszereket egy fazékba, és lefedve, az edényt néha megrázogatva pároljuk 10 percig. A paradicsomot burgonyatörővel vagy egy villával nagyjából törjük össze (ennyi főzés után már könnyű lesz). Adjuk hozzá a tonhalat, sózzuk, borsozzuk.
A krémsajtot kevés só, bors és víz, vagy tej hozzáadásával keverjük símára. Egy 20x30 centis sütőtálat kenjünk ki vajjal. A lasagne rétegezése: a tonhalas szósz egyharmadát öntsük a sütőedény aljára. Fektessünk rá 4 lasagne lapot, erre kerüljön a krémsajtos szósz egyharmada, a halas szósz egyharmada és Ismét 4 lasagne lap következik. Sajtszósz, halas szósz és az utolsó 4 tésztalap. A lasagne tetején osszuk el a mozzarellát és 35 perc alatt süssük aranybarnára.
Nagyon egyszerű és finom!