Vissza

Sütemények, édességek

Szilvás "kuchni"

Bühler mama receptje

Hozzávalók

220 gr liszt
110 gr vaj
100 gr cukor
késhegynyi sütőpor
egy tojás

1-1,5 kg besztercei kisszemű szilva
őrölt fahéj
porcukor

Elkészítés

A hozzávalókból - 10 gr vajat a tepsi kikenéséhez félretéve - omlós tésztát gyúrunk.
Egy köralakú tésztaforma alját és oldalát kikenjük vajjal, majd leszedjük a peremet, és a tésztát a tepsi lapján kinyújtjuk - max. 5 mm-re. A széleket a forma mentén levágjuk, összesodorjuk. Visszatesszük a forma oldalát, és a levágott tészta"nudliból" szép peremet építünk a sütemény számára. Ne legyen vastag a süti alja - inkább dobjuk el a felesleget. A tészta alját villával megszúrkáljuk.
A szilvát kimagozzuk, és a nyitott felével felfelé körkörösen elrendezzük a tésztán. Megszórjuk őrölt fahéjjal és porcukorral.
Előmelegített sütőben (180 fok) kb. 45 prcig sütjük. Hidegen tálaljuk.

Jó tanács

A tészta csak akkor finom, ha a szilva ízes, apró. Vizes nagy szilvákkkal ne kísérletezzünk! Viszont nyugodtan kísérletezzünk sárgabarackkal - az is finom!