Édes-savanyú, pácolt sárgarépa
1, 25 dl rizsecet (vagy más nem túl savas, enyhe ecet, pl. alma)
8 dkg cukor
2 teáskanál só
2, 25 dl meleg víz
4-6 közepes sárgarépa, gyufaszálra szeletelve, vagy durvára reszelve
Hús
80 dkg „Pick Friss Hús” vékonyra szeletelt sertéskaraj
Máz:
4 evőkanál hoisin szósz (ázsiai delikáteszekben kapható)
4 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál méz
2 gerezd fokhagyma, lereszelve
2 cm friss gyömbér, lereszelve
Grillezéshez: kevés olaj
A pácolt sárgarépához összekeverjük az ecetet, cukrot, sót és a vizet, addig keverjük, amíg minden teljesen feloldódik. A sárgarépára öntjük, és zárt, műanyag dobozban hűtőbe tesszük. Legalább néhány órát állni hagyjuk, de zárt dobozban 3-4 hétig eláll.
A mázhoz egy kis edényben összekeverjük az összes hozzávalót. A vékony hússzeleteket megforgatjuk a pácban, ha van időnk néhány órára hagyhatjuk is állni (de azonnal is jó). Szárazon felhevítünk egy vastag (pl. bordás), lehetőleg vas serpenyőt, amikor szinte füstöl, akkor adunk hozzá néhány csepp olajat. Rátesszük a vékony szelet, pácolt húsokat, és erős lángon, mozgatás nélkül mindkét oldalán néhány percig grillezzük, amíg a máz kissé rákaramellizálódik. A vékony szelet karaj nagyon hamar átsül. Ha nagyobb mennyiséget készítünk, 100C fokos előmelegített sütőben, egy tepsin melegen tarthatjuk a kész húsokat. Tálaláskor salátaleveleket, mentát, koriandert, a savanyított sárgarépát és chilis majonézt adunk a hús mellé, ebből mindenki maga állítja össze a saját kis “csomagját”.
Alternatívaként kínálhatunk mellé tortillát, vagy párolt jázminrizst is.