Vissza

Főételek

Tarhonyareceptek

Várnai Éva receptje

Hozzávalók

200 g tarhonya
5 dl zöldségleves
egy csokor újhagyma
választhatóan:
- 2 hámozott paradicsom, garnéla
- 250 g zöldborsó, 30 g hideg vaj, menta, bazsalikom, pirított fenyőmag
- édeskömény, sáfrány, érett juhsajt (pl. pecorino) forgács, olajbogyó, olívaolaj

Elkészítés

Valamennyi receptben először olívaolajon üvegesre párolunk egy csokor újhagymát. Felöntjük a zöldséglevessel (alaplével) és beletesszük a tarhonyát. Fedő alatt kb. 20 percig főzzük.
Ha garnélával megyünk tovább, akkor a paradicsomot együtt főzzük a tarhonyával, a garnélát pedig a főzési folyamat utolsó 5 percében tesszük bele. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.

A zöldborsós változatban az utolsó öt percben adjuk a tarhonyához a zöldborsót és a vajat. Tálaláskor friss mentával, bazsalikommal és pirított fenyőmaggal ízesítjük.

A juhsajtos változatban először a pirított újhagymához felkockázott édesköményt adunk, amit üvegesre párolunk. Ezután jön a tarhonya és a leves, amibe ezúttal egy kis sáfrányt is szórunk. Tálaláskor a tarhonyát megszórjuk sajtforgácsokkal és olívabogyóval.

Jó tanács

Jó ha mindig van otthon tarhonya!