Vissza

Levesek

Tavaszi minestrone pesztóval

Mautner Zsófi receptje

Hozzávalók 4 főre

4 evőkanál olívaolaj
1 csokor újhagyma, felkarikázva
30 dkg (2 nagyobb szál) sárgarépa, felkarikázva
1,5 liter víz
(opcionális: csipet sáfrány)
só, bors
100 kg apró tészta
250 g zöldborsó (friss, vagy fagyasztott)
500 g (1 csomag) zöldspárga, felkarikázva
4 evőkanál tetszőleges pesztó
Tálaláshoz: parmezánforgácsok, jófajta olívaolaj
Petrezselyem pesztó:
3 nagy csokor (kb. 50 g) petrezselyem, szára nélkül
50 g hámozott mandula
0,8 dl olívaolaj
1 gerezd fokhagyma (opcionális)
só, bors

Elkészítés

Az olajon üvegesre dinszteljük az újhagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, átforgatjuk, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk (ha van rá lehetőségünk, hozzáadunk egy csipet sáfrányt.) Fedő alatt, 15 percig főzzük, amíg a sárgarépa félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a tésztát, és 10 percig főzzük. A főzési idő vége előtt 5 perccel (tehát amikor a tészta 5 perce fő), hozzáadjuk a zöldborsót és a felkarikázott spárgát, ennek pont elég ennyi idő.
A petrezselyem pesztóhoz a hozzávalókat Nutribulletben pürésítjük.
Tálaláskor a leveshez egy evőkanál pesztót adunk, tetejét meglocsoljuk pár csepp jó olívaolajjal, és parmezánt szórunk rá.

Jó tanács

Az eredeti receptben medvehagyma pesztó van, de nálunk az kevéssé népszerű...Helyette nagyon jó lehet a petrezselyem pesztó, persze fokhagyma nélkül.