Vissza

Főételek

Tejszínes-sajtos édesburgonya

Jamie Oliver lapja alapján Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

1,5 kg édesburgonya
5 dl 30%-os tejszín
2 dl tej
80 gr parmezán finomra reszelve2 babérlevél
kevés kokhagyma
egy csokor friss kakukkfű
kevés szerecsendió
50 gr dió
kenyérmorzsa
olívaolaj
vaj

Elkészítés

Az édesburgonyát hámozzuk meg, és vágjuk fel vékony szeletekre. A diót tisztítsuk meg, és mozsárban törjük durvára.
Vastagon vajazzunk ki egy megfelelő méretű tepsit. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
Keverjük össze a tejszínt a tejjel, adjuk hozzá a fűszereket - a kakkukfűből néhány ágat tegyünk félre, a többinek a levelét keverjük a mártásba. Adjuk hozzá a parmezánt is, sózzuk majd keverjük be az édesburgonyát.

A kivajazott tepsibe fektessük be a keveréket , majd öntsük rá a maradék mártást, és alaposan nyomkodjuk le.

A diót keverjük össze a kenyérmorzsával, és szórjuk a tetejére. Végül tegyünk rá díszítésül néhány kakukkfűágat, és locsoljuk meg olívaolajjal.

Süssük legalább egy órát úgy, hogy negyedóránként lenyomkodjuk. Akkor van kész, ha az édesburgonya puha, és az egész aranybarnára sült, és bigyog.

Jó tanács

Az édesburgonya elég lassan puhul, szánjunk rá elég időt. Ha nincs időnk, akkor elő is lehet főzni az édesburgonyát.