Vissza

Főételek

Tengeri süllő (seabass) édesköménnyel

Copika receptje

Hozzávalók 4 főre

2 kb. 400-600 gr-os konyhakész hal
4 db édeskömény a leveles részéveé együtt
olívaolaj
só, bors

Elkészítés

A halakat olívaolajjal jó alaposan “bebalzsamozzuk”, megszórjuk sóval, borssal. A hasukba és a szájukba jön az édeskömény levágott leveles része.
Kiolajozott tepsibe fektetjük a halakat, és oldalanként 12-15 perc alatt készre sütjük (alsó-felső láng, 200 fok). Az utolsó percben grillfokozatra állítva óvatosan adhatunk egy kis színt.
Az édesköményt esetlegesen barnás felső héjától megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. Olívaolajban megsütjük - jobb a sütőben mint a platnin, úgyhogy még a hal előtt készítsük el, és tálalás előtt pár percre tegyük vissza.

Jó tanács

Készítsünk köretnek még burgonyapürét, amibe főtt zellert is passzírozhatunk - nagyon jól illik a halhoz.