120 gr gersli
4 alsó csirkecomb, vagy 2 egész, félbevágva
1 Hokkaido tök
4 lilahagyma
olívaolaj
só, bors
5 dkg pirított napraforgó-, vagy tökmag
Feltesszük főni a gerslit: átöblítjük, majd háromszoros mennyiségű, sós vízben kb. 30-40 perc alatt puhára, de harapható állagúra főzzük. A sütőt előmelegítjük 200C fokra (alul/felül). A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, bedörzsölhetjük kedvenc fűszerkeverékünkkel is, pl. curry-vel, vagy baharat-tal (arab fűszerkeverék). Csirkéből alsócombot használunk, vagy ha egész combunk van, félbevágjuk, ez azért fontos, mert a kisebb darabok sülnek meg ugyanannyi idő alatt, mint a zöldségek. A tököt félbevágjuk, belsejét, magját eltávolítjuk, majd szeletekre és darabokra vágjuk. A lilahagymákat megpucoljuk, és negyedekre vágjuk. Egy tepsit leterítünk sütőpapírral, arra tesszük a befűszerezett csirkét, a sütőtökdarabokat és a hagymákat. Meglocsoljuk olívaolajjal (esetleg chiliolajjal), sózzuk, borsozzuk, majd kb. 30-35 percig sütjük, amíg minden megpirul és megpuhul. Ha már minden puha, de még nem pirul, akkor a végén néhány percre grillfokozatra vehetjük a sütőt. Amikor elkészült, szobahőmérsékletűre hűtjük, a csirkehúst lefejtjük a csontról, majd mindent lazán összeforgatunk a gerslivel. Megszórjuk a pirított napraforgómaggal.
Jól illik hozzá a friss petrezselyem, koriander, vagy rukkola, ezt is keverhetünk bele. Tálaláskor adhatunk mellé sűrű görög joghurtot.