Vissza

Főételek

Tepsi - rakott rétes fetával és spenóttal

Mautner Zsófi nyomán Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

2 csomag réteslap (2x 6 lap
100 g olvasztott vaj
300 g friss spenót
300 g feta sajt morzsolva

50 ml olaj
1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
szezonban: fél csokor medvehagyma, finomra aprítva
100 ml natúr joghurt, vagy tejföl
3 egész tojás
400 ml tej
só, bors


Tetejére: tisztított tökmag

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180C fokra (légkeverés).
Kivajazunk egy tepsit. A réteslapokat a tepsivel azonos méretű téglalapokra vágjuk.
Három réteg lesz majd egymáson - egy réteg négy lapból áll.

Egy kancsóban összekeverjük a tojásokat a joghurttal, majd hozzáöntjük a tejet, elkeverjük, sózzuk, borsozzuk.

A réteslapokat megkenjük olvasztott vajjal - az egyes lapokat külön-külön.
Tepsibe rakjuk az első réteget: a lapot meglocsoljuk a tojásos-tejes keverékkel, majd elosztjuk rajta a spenótlevelek felét, majd a morzsolt fetasajt felét. Mivel három rétegünk lesz, a tölteléket kétfelé, a tejes-joghurtos keveréket háromfelé osszuk. Ismét vajjal megkent réteslap következik, rá tejes folyadék, spenót és fetasajt, végül legfelül ismét réteslap jön. A tetejét meglocsoljuk a maradék tejjel, és meghintjük tökmaggal.

35-40 perc alatt aranyszínűre sütjük. Langyosan, felkockázva tálaljuk.

Jó tanács

Friss zöldsaláta nagyon jól illik hozzá!