8 csirke felsőcomb
1 dl olívaolaj
800 g újkrumpli
3 karalábé
6 új sárgarépa
1 csokor retek
2 csokor újhagyma
só, bors
Tálaláshoz petrezselymes joghurt:
20 dkg görög joghurt
1 kis gerezd fokhagyma
só
2 nagy csokor petrezselyem
A sütőt előmelegítjük 200C fokra. A csirkecombokat mindkét oldalukon megsózzuk, megborsozzuk és bedörzsöljük olívaolajjal. Egy nagy tepsire helyezzük, majd 20 percig sütjük.
Közben előkészítjük a zöldségeket: az újkrumplit héjastul (mérettől függően) félbe, vagy negyedekbe vágjuk, a karalábét meghámozzuk és nagyobb kockára vágjuk, a sárgarépát meghámozzuk, és hosszában nagyobb hasábokra vágjuk. A zöldségeket egy uzsonnázózacskóban összeforgatjuk olívaolajjal és sóval.
30 perc után kivesszük a csirkét, és a tepsire szórjuk a zöldségeket. 25 percig sütjük. Újra kivesszük, és harmadik ütemben hozzáadjuk az utolsó adag zöldséget: a negyedelt retkeket és a nagyobb darabokra szeletelt újhagymát (ezeket is összekeverjük kevés olívaolajjal). Ezeket is a tepsire szórjuk, és további 15 percig sütjük.
Enny idő alatt az összes zöldség megsül, és enyhén megpirul. Miközben sül a csirke a zöldségekkel, elkészítjük a petrezselymes joghurtot: egy kancsóban botmixerrel összeturmixoljuk a joghurtot a petrezselyemmel, pici sóval és egy kicsi fokhagymagerezddel. Élénkzöld árnyalatú krémet kapunk, ezt akár a tepsire, vagy tálaló edényre, a zöldségek közé halmozzuk. Az egész egytálételt a petrezselymes joghurttal tálaljuk.
Nagyon egyszerű és isteni!!!