egy liter húsleves (pl. csirkeparólékból) főtt hússal
2 pak choy
1 nagyobb sárgarépa és egy zeller (vagy szárzeller) julienne-re vágva
személyenként 5 0 gr üvegtészta
2 tojás
Szósz:
2 evőkanál csípős chiliszósz
2 evőkanál nádcukor
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál szezámolaj
Tálaláshoz:
friss koriander
pirított szezámmag
A húslevest leszűrjük, a húsokat apró kockákra vágjuk és félretesszük. A levest felforraljuk, majd elzárjuk alatta a sütőlapot, beleszórjuk a zöldségeket és lefedjük.
Az űvegtésztát előírás szerint megfőzzük.
A hozzávalókból kikeverjük a mártást.
A két tojást egy tálban felütjük, és kicsit felverjük, de nem habosra. A közepesen meleg levesbe csurgatjuk. A levest forrón tartjuk.
Tálaláskor a tányérokba helyezünk egy adag üvegtésztát, rá néhány húskockát, két kanál szószt majd mindezeket leöntjük két merőkanál forró levessel. Végül megszórjuk friss korianderrel és szezámmaggal.
Vigyázzunk a csípős chiliszósszal! Inkább tegyünk kevesebbet a mártásba, és bízzuk a végső ízesítést az egyénekre!