Vissza

Főételek

Tikka masala

Széll Tamás receptje

Hozzávalók 4 főre

1 vöröshagyma apróra vágva
1 zöldpaprika apróra vágva
2 cm gyömbér reszelve
3 gerezd fokhagyma
1 ek olaj
300 gr filézett csirkemell
1 kk kurkuma
1 tk garam masala
1 tk cukor
1 tk sűrített paradicsom
200 gr paradicsom héj nélkül, apróra vágva
fél dl zöldségleves
1 dl krémes yoghurt
1 marék koriander apróra vágva dísznek a tálaláshoz

Elkészítés

A húst felkockázzuk, és a yoghurtba tesszük. A hagymát, paprikát, gyömbért pürésítjük.
A húst egy serpenyőben kevés olajban megpirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A már használt serpenyőben először kb. 5 percig sütjjük a hagymás keveréket, majd beletesszük az összes felsorolt hozzávalót a koriandert kivéve. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk, majd visszatesszük a húst. Fedő alatt, alacsony hőmérsékleten kb. 20 percig főzzük. Tálalás előtt megszórjuk korianderrel.

Jó tanács

A fokhagyma mennyisége csökkenthető, szükség esetén el is hagyható. Rizzsel vgy naan kenyérrel kínáljuk.