Vissza

Sütemények, édességek

Tiramisu

Olasz cukrász receptje

Hozzávalók kb. 6 adaghoz

1+0,1 dl forró kávé
0,5 dl Amaretto likőr
2 tojás
30+30 g porcukor
250 g mascarpone
1 csomag babapiskóta
Tetejére:
kakaópor

Elkészítés

Egy lábasban összeforraljuk a kávét és a likőrt.
A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 3 dkg porcukorral és egy kevés kávéval egy edényben elektromos kézi habverővel habosra keverjük, majd vízgőz fölé tesszük, és tovább keverjük, amíg a térfogata megduplázódik.
A tojások fehérjét habbá verjük, amikor félkemény, hozzáadjuk a maradék porcukrot.
Óvatosan összekeverjük a szobahőmérsékletű mascarponét először a gőzölt tojássárgával, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A babapiskótát akkora darabokra törjük, hogy kényelmesen elférjen a pohárban (vagy csatos üvegben), és meglocsoljuk likőrös kávéval. Erre jöhet a krém, majd újra a meglocsolt piskóta és krém. A hűtőben néhány óráig állni hagyjuk, hogy összeálljon. Tálaláskor kakaóport szórunk a tetejére.

Jó tanács

Akkor lesz jó, ha nagyon jó minőségű kávét csinálunk a mártogatáshoz, és kíváló kakaót használunk.