Vissza

Főételek

Tökfőzelék

Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

1,5 kg gyalult tök
3 dl tejföl
olaj
kapor
só, ecet,cukor, pirospaprika

Elkészítés

A gyalult tököt forró olajra dobjuk, megforgatjuk, megsózzuk és megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a kapor felét - lehet összekötve, egy csomagban is. Lefedve puhára pároljuk.

A megpárolt tök kb. egyharmadát a kaporral turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a tejfölt, a maradék nyers kaprot, és ízlés szerint ecetet, cukrot és ha kell, még sót. Az összeturmixolt tökkel sűrítjük be a főzeléket.

Jó tanács

A "saját magával való sűrítés" más főzelékeknél - pl. zöldbab, cukkini - is bevált. Igy nem hízlal és nagyon fínom. A cukkini főzelék ugyanezen recept alapján készül.