Vissza

Levesek

Tom Yam csípős garnélaleves

Internet receptje

Hozzávalók

8 közepes méretű garnélarák
Karikára vágva:
1/2 póréhagyma
1 szál újhagyma zöldjével
1 fej vöröshagyma
hosszú csíkokra vágva:
1 db sárgarépa
2 zellerszár
1 szál ázsiai citromfű
1 db csípős hegyes paprika
2 db lucullus paradicsom nyolc részre vágva
chili parika
100 g laskagomba darabolva
5 cm gyömbér
kínai hosszú rizstészta
szójaszósz
chili szósz
fehérbor ízlés szerint
1 tk barnacukor
1 citrom
1 lime
1 szárnyas leveskocka
őrölt feketebors
sárga thai curry
kurkuma
őrölt koriander
őrölt gyömbér

mustármag
korianderlevél apróra vágva

Elkészítés

A zöldségeket a gomba és a paradicsom kivételével lábasba tesszük, feleresztjük vízzel, fűszerezzük, belereszeljük a citrom és a lime héját, belefacsarjuk a citrom levét és hozzáadjuk a leveskockát. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadjuk a gombát és a paradicsomot is. 4-5 perc múlva adjuk hozzá a fehérbort és a megtisztított garnélát.
A rizstésztát külön megfőzzük, és a végén adjuk a leveshez. Tálaláskor megszórjuk fris korianderlevéllel.

Jó tanács

A zöldségek maradjanak félpuhák. A fűszereket ki-ki ízlése szerint adagolja.