Vissza

Előételek

Tonhalsaláta uborkával és avokádóval

Mautner Zsófi nyomán Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

2 x 100 g konzerv tonhal
1 kígyóuborka
egy csokor snidling, finomra aprítva
1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
2 evőkanál olívaolaj
2 kezeletlen citrom reszelt héja és leve
só, bors
1 érett, puha avokádó

Elkészítés

A tonhalat lecsepegtetjük, majd egy tálban összekeverjük a meghámozott, kimagozott, apró kockákra vágott uborkával, finomra aprított snidlinggel, petrezselyemmel, hozzáadjuk az olívaolajat, a citromhéjat és levet, sózzuk, borsozzuk, végül belekeverjük a felkockázott, puha avokádót, ez krémesen bevonja majd, ahogy keverjük.

Jó tanács

A snidling elhagyható!