1 kg krumpli
6 tojás
Olaj (főzéshez való olivaolaj)
1 csomag petrezselyem
1 hagyma
A hagymát apró darabokra vágjuk és egy serpenyőben üvegesre pároljuk. A krumplit megmossuk, meghámozzuk, kis kockákra felvágjuk és a hagymához adjuk. Bőségesen felöntjük olajjal (félig ellepje).
Lassú tűzön főzzük amíg megpuhul. Ha már puha, lecsöpögtetjük és egy nagy papírtörlőre öntjük, ami felszívja az olajat.
A tojásokat felverjük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Egy nagy edényben a tojásos masszát összekeverjük a krumplival.
Kiválasztunk egy olyan lapos serpenyőt, amire majd egy tányért rá tudunk illeszteni a tortilla megfordításához. Kevés olajat felforrósítunk, beleöntjük a masszát. Lassú tűzön sütjük folyamatosan nézve, hogy az alja aranybarna színű lett-e. Ha igen, a tányér segítségével megfordítjuk, és aranybarnára sütjük a másik oldalt is.
Isteni! A tojásokat úgy is felverhetjük, hogy a fehérjét könnyedén habosítjuk - nem kell kemény habbá verni - és aztán keverjük a sárgájához.