Vissza

Előételek

Toszkán bruschetta

Mimma és Franca útmutatásai alapján Várnai Éva receptje

Hozzávalók 4 főre

érett, egész paradicsomok
fokhagyma gerezdek
bazsalikom levelek
extra szűz olíva olaj
ecet, só, bors
cukor
zsúrkenyér szeletek

Elkészítés

A paradicsom belsejét ki kell kaparni - csak a húsát használjuk. Vágjuk fel kis - kb. 5x5 mm-es kockákra. Keverjük össze sóval, a fokhagyma gerezdekkel és a felvágott bazsalikommal, és tegyük egy szűrőbe, hogy lecsepegjen a felesleges leve. A fokhagymát úgy szedjük szét, hogy a közepét először szedjük ki és dobjuk ki. A gerezdeket is kidobjuk a végén.

Ha lecsöpögött a paradicsomos keverék, akkor adjunk hozzá még sót (ha kell), borsot, olívaolajat, egy kevés cukrot és ecetet.

A kenyérszeleteket kivajazott sütőben süssük meg - mindkét oldalt kb. 2 percig. Dörzsöljük be fokhagymával, és kanalazzunk mindegyikre a töltelékből.

Jó tanács

Bazsalikomot és salátát elvileg csak kerámia késsel szabad vágni, hogy az oxidációt elkerüljük. Az ilyen kés nagyon drága, főleg Japánban kapható, de érdemes egyszer beruházni.