Vissza

Sütemények, édességek

Vargabéles

Várnai Éva receptje

Hozzávalók

100 gr vaj
300 gr cérnametélt
1 kg túró
4 dl tejföl
6 tojás
150 gr cukor
2 citrom
100 gr mazsola
1 vaníliarúdcsomag réteslap

Elkészítés

Lobogó forró vízben kifőzzük a cérnametéltet és lecsepegtetjük.

A túrót átpasszírozzuk, összekeverjük a cukorral, a tojások sárgájával, a mazsolával, egy csipet sóval, a vaníliarúdból kikapart magokkal és a tejföllel, valamint a két citrom lereszelt héjával.

A tojásfehérjéket felverjük, és óvatosan a töltelékhez adjuk. Végül belekeverjük a cérnametéltet.

Egy nagy, lehetőleg magas falú tepsit olvasztott vajjal kivajazunk, majd ráfektetünk egy (3 rétegű) réteslapot. Ráhalmozzuk és elsimítjuk a tölteléket, majd a tetejére ismét egy olvasztott vajjal átkent 3 rétegű réteslap kerül.

170 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Ha a teteje túl gyorsan barnul, fedjük le alufóliával.

Jó tanács

Sárgabaracklekvárt, vagy bármilyen bogyós gyümölcs lekvárját adhatjuk hozzá az élvezetek fokozása céljából.